Wat kom je tegen op de routes van de Waterlinie Wandeltocht Utrecht?

Benieuwd wat je zoal kan verwachten tijdens de Waterlinie Wandeltocht in Utrecht? Hier hebben we een overzicht met artiesten en activiteiten die onder andere te vinden zijn op zaterdag 14 oktober in Utrecht.

Brassa
De Utrechtse band BRASSA blaast je de dansvloer op met haar funky muziek. Deze zevenkoppige band maakt muziek op trompetten, saxofoons, percussie en drums. BRASSA speelt eigen werk: de zeven bandleden schrijven samen hun nummers en vernoemen deze naar betekenisvolle vrouwen uit het heden en de geschiedenis. Hun muzikale beats knallen het dak eraf, door de invloeden van funk, disco en dance zal je ongetwijfeld niet stil blijven zitten!

DJ Horizon ’21
Horizon ’21 is een allround DJ met eigen producties, mashups, edits. Hij sluit graag een feestje knallend af.

Bakfiets DJ ‘Play it again Sem’
Dj ‘Play it again Sem’ is bekend van de bakfiets met 78 toeren platen en dito muziek. Uit de jaren ‘30 – ’50, van Louis Armstrong en Count Basie tot Ella Fitzgerald, van Big Band tot Lindy Hop. Uit de jaren 60 neemt hij mee Fats Domino, Ray Charles, Pat Boone en Everly Brothers. Het geeft het gevoel het kwartje in de juk-box van weleer te gooien.

Eugenne Ligtvoet storyteller en muzikant
Eugene Ligtvoet (HKU theater & drama) is acteur, muzikant en zanger. Deze talenten laat hij samenvloeien in de rol die hem ’t meest dierbaar is, die van verhalenverteller.

Wandelconcert van Annabel Schouten
In het wandelconcert nodigt Annabel Schouten je tijdens de Waterlinie Wandeltocht uit om je, net als muziek, in ruimte en tijd te bewegen. Al wandelend krijg je een persoonlijke, unieke muzikale beleving.

Met meters lange strijkstokdraden creëert Annabel een geheel eigen manier van strijken op een viool. Omdat het allemaal in de natuur van de Hollandse Waterlinies plaatsvindt, klinkt de muziek samen met de omgevingsgeluiden. Dat maakt het extra bijzonder!

Foto: Noa Schouten

Sambacaxi
Opzwepende Brazaliaanse ritmes met enthousiamse en passie. Sambacaxi uit Utrecht laat al jaren op feesten, evenementen en festivals de Braziliaanse ritmes eruit knallen. Deze opzwepende muziek maken ze met een groep van 15 tot 20 personen. Op de percussie-instrumenten spelen ze verschillende ritmes zoals Samba, Samba-reggae, Timbalada en Ciranda. 

Tutti Saxi
Tutti Saxi is een swingend (straat)orkest van muzikanten uit Utrecht, onder leiding van dirigent Roelof ter Poorten. Ze spelen een mix van stijlen. Veel latin maar ook jazz en pop. De klinkende saxofoons en de strakke percussieritmes zorgen samen voor wat men in Latijns-Amerika sabroso noemt: smeuïge, feestelijke muziek!

Smokin’ Change
The Smokin’ Change zijn twee getalenteerde jonge muzikanten. Chris en Tara, bij hun draait alles om vocale harmonie, zoete akoestische gitaarklanken en het publiek iets speciaals geven. Ze staan bekend om de covers van Bob Dylan, Crowded House en nog veel meer. Maar geloof ons, ook hun eigen nummers stellen niet teleur. Ze zullen de wandelaars zeker een show geven!

Luuk Lenders
Luuk Lenders is een muzikaal mirakel die tovert met uiteenlopende deels zelfgemaakte instrumenten. Hij staat bekend om zijn creatieve volksmuziek met Ierse whistles, ocarina’s, accordeon, voetenpercussie, tafelbellen en pingpongballen. Soms speelt hij zelfs drie of vier instrumenten tegelijkertijd! Luuk beschikt over een collectie bijzondere fluiten, waarover hij bovendien met smaak kan vertellen. 

Brand Ares
De Utrechtse rotsformatie Brand Ares heeft kroegen en podia in Utrecht en omstreken al een aantal jaar lang platgespeeld. De band brengt met passie en plezier tijdloze, klassieke rock die in steen gebeiteld kan worden.

William Finders
De Utrechtse stadsmuzikant speelt solo live met gitaar en is zanger van de band Monday. William Finders zingt en speelt voor de wandelaars van de Waterlinie Wandeltocht bij Fort Lunet IV.

KlimaatKermis
Besparen op je torenhoge energierekening, klimaatverandering te lijf gaan, je huis minder tochtig maken. Om lekker in ons stadsie te blijven wonen, is actie nodig. Maar van dit soort vraagstukken, worden we allemaal soms wel een beetje moedeloos. Want waar begin je? En wat kun je doen als je hier geen geld voor hebt?

De KlimaatKermis is aanwezig op het start- en finishplein van de Waterlinie Wandeltocht. De kermisbazen kunnen je alles vertellen over wat jij kunt doen in je eigen huis! Oók juist als je in een huurhuis woont, of weinig geld te besteden hebt. En je maakt kans op gratis energie besparende producten.

Meer info? Ga naar de website van de KlimaatKermis.

Grounded – Fort Lunet I
Door vrijwilligers gerund collectief gericht op duurzaamheid en sociaal bewustzijn dat de alternatieve en niet-commerciële scene van Utrecht en omgeving omarmt. Ruil hier je oude kleding in voor nieuwe. Maar je kunt ook alleen je eigen oude kleding doneren om bij te dragen aan de ruil. DJ’s zorgen de hele dag voor goede sounds & vibes. Daarnaast vind je bij Grounded lokaal, vegetarisch en superlekker eten en drinken, dat de hele dag door verzorgd wordt het Grounded keukenteam.