Diabetes Fonds

Diabetes is een van de meest voorkomende chronische ziektes. In Nederland hebben 1,2 miljoen mensen diabetes. Zij moeten leven met de dreiging van onder andere blindheid en uitval van hart en nieren doordat het lichaam de bloedsuiker niet meer in evenwicht kan houden.

De Utrechtse Waterlinie Wandeltocht staat in het teken van bewegen door te wandelen. Wanneer je wandelt voel je je fitter en energieker. Bewegen verkleint de kans op diabetes type 2. Bij mensen met diabetes heeft bewegen een gunstig effect op insulinegevoeligheid en neemt het risico op hart- en vaatziekten af. De Utrechtse Waterlinie Wandeltocht steunt daarom het Diabetes Fonds. Het fonds financiert onderzoek naar genezing en betere behandelingen van diabetes.

Wanneer je je online inschrijft voor de Utrechtse Waterlinie Wandeltocht kun je een vrijwillige bijdrage leveren aan het Diabetes Fonds. Ook kun je op www.diabeatit.nl/waterlinie eenvoudig een persoonlijke of team actiepagina aanmaken. Hiermee kun je familie, vrienden en kennissen vragen om jouw inzet tijdens de wandeltocht te sponsoren met een donatie. Samen kunnen we meer diabetesonderzoek financieren en stap voor stap dichterbij de genezing van diabetes komen. Elke bijdrage wordt zeer gewaardeerd. Bedankt alvast!

Scroll naar top