Diabetes Fonds

Stap voor stap maken wij het verschil..

Nadat je je hebt ingeschreven voor de Waterlinie Wandeltocht kan je via www.diabeatit.nl/waterlinie in actie komen voor het Diabetes Fonds. Door kosteloos een actiepagina aan te maken kan je eenvoudig donaties ophalen voor meer onderzoek naar diabetes. Familie, vrienden en kennissen sponsoren jouw inzet op je persoonlijke pagina. Kijk op de website voor meer informatie en veel gestelde vragen.

Voorbeeld: Mark

Mark wandelde bij de vorige editie voor het Diabetes Fonds.

‘’Ik ben opgegroeid met een moeder met diabetes. Vandaar dat dit doel sowieso mijn aandacht trok. Met een paar drukken op de knop had ik een actiepagina. Even delen in verschillende whatsapp groepen en socials en de donaties kwamen binnen’’

Iedereen vrij van diabetes

Diabetes is een van de grootste gezondheidsproblemen van deze tijd: in Nederland hebben 1,2 miljoen mensen diabetes. Het Diabetes Fonds zet zich daarom in om diabetes te voorkomen, verder te werken aan betere behandelingen en te helpen genezen. We willen mensen met diabetes hun vrijheid teruggeven, met een leven zonder diabetes en zonder de zorgen ervan. Daarvoor financiert het Diabetes Fonds veelbelovend wetenschappelijk onderzoek naar betere behandelingen en genezing, wat leidt tot meer kwaliteit van leven. Verder zet het fonds zich in om mensen te helpen gezonder te leven, door gezonde keuzes makkelijker, leuk en toegankelijk te maken.

Samenwerking

De Waterlinie Wandeltochten staan in het teken van natuur, cultuur en wandelen. Wanneer je wandelt voel je je fitter en energieker. Bewegen verkleint de kans op diabetes type 2. Bij de meeste mensen met diabetes, zowel diabetes type 1 als type 2, neemt het risico op hart- en vaatziekten af en heeft bewegen een gunstig effect op insulinegevoeligheid. Het Diabetes Fonds omarmt daarom de Waterlinie Wandeltochten. Beide organisaties slaan de handen ineen om mensen op een leuke en makkelijke manier op de been te krijgen enerzijds en hopelijk hiermee ook meer diabetesonderzoek mogelijk te maken.

Stap voor stap, iedereen vrij van diabetes.

Alvast bedankt voor het aanmaken van een actiepagina. Wil je niet je inzet laten sponsoren, maar wel doneren? Dat kan ook via: www.diabeatit.nl/waterlinie