Deelnemersinfo

De Utrechtse Waterlinie Wandeltocht is een wandelevenement dat je niet wilt missen! Wandel langs ruige forten met elk een uniek verhaal en laat je verrassen door een groen en waterrijk natuurgebied. Geniet van al het moois aan de rand van de stad. Zien we je op zaterdag 31 oktober 2020 bij de start?

We werken er hard aan om een veilig wandelevenement te organiseren. 

Start en Finish

De plaatsen en tijden voor start- en finish zullen hier bekendgemaakt worden.

 

 
 StartUiterlijke finishtijd
Route 1  
Route 2  
Route 3  

 

 

Keuze uit verschillende routes

Er zullen ook in 2020 weer verschillende routes zijn. Je ervaart op alle routes de Utrechtse forten en de prachtige, groene omgeving van de Nieuwe Hollandse Waterlinie.  

De Utrechtse Waterlinie Wandeltocht dankt zijn naam aan de prachtige wandelroute die door een deel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie loopt. Deze 19e-eeuwse verdedigingslinie moest de grote steden in het westen van ons land beschermen tegen aanvallers in het oosten. Bij oorlogsdreiging werd het gebied van Muiden tot aan de Biesbosch onder water gezet. Zwakke plekken in de linie werden versterkt met forten. 

Verschillende routes

De eerste editie van de Utrechtse Waterlinie Wandeltocht bood keuze uit de volgende 5 routes.  Op 31 oktober 2020 zullen we soortgelijke routes volgen. De exacte routes en prijzen voor 2020 worden hier binnenkort bekend gemaakt!

Prijzen

De prijzen zullen we hier zo snel mogelijk bekend maken!

Route  Prijzen Daginschrijving
Route 1
Route 2
Route 3
Route 4
Route 5 € 
Kinderen tot 12 jaar € 
Jongeren tot 18 jaar

 

Hieronder vind je binnenkort antwoorden op veel gestelde vragen. 


Inschrijven via de website:  zodra bekend is wanneer inschrijven mogelijk is, delen we dat hier en via onze social media kanalen!

> Bekijk ook deze website over de bereikbaarheid van Utrecht.
> Bekijk ook deze website over parkeren en fietsparkeren in Utrecht.

 

Met de fiets

De Botanische Tuinen liggen ca. 5 km van het centrum van Utrecht en zijn vanaf station Utrecht CS goed met een (OV) fiets bereikbaar.

Openbaar vervoer

Met het openbaar vervoer zijn de Tuinen vanaf Utrecht CS te bereiken met lijn  28, resp. halte Padualaan en halte Botanische Tuinen.
Kom je  niet via station Utrecht Centraal, kijk dan voor de bereikbaarheid met openbaar vervoer vanaf een andere locatie.

Toch met de auto

Voor je route naar de Botanische Tuinen kun je de anwb routeplanner gebruiken. In de buurt van de Tuinen zijn diverse parkeerterreinen die in het weekeinde gratis toegankelijk zijn.

De Utrechtse Waterlinie Wandeltocht is voor een groot deel afhankelijk van de inzet van vrijwilligers. Zij zorgen onder andere voor een goede doorstroming bij de start, een enthousiast onthaal bij de stempelposten en geven een mooie herinnering aan de deelnemers bij de finish.

Kun of wil je zelf niet deelnemen aan de Utrechtse Waterlinie Wandeltocht, maar wil je dit evenement wel van dichtbij meemaken en familie, vrienden en duizenden andere deelnemers aanmoedigen? Meld je dan nu aan als vrijwilliger!

Voor aanmelden of meer informatie kun je een mail sturen naar: info@waterliniewandeltocht.nl

Scroll naar top