Deelnemersinfo

Meer dan alleen wandelen
Je ervaart op alle routes de Utrechtse forten en de prachtige, groene omgeving van de Nieuwe Hollandse Waterlinie.  De Utrechtse Waterlinie Wandeltocht is bovendien een aangeklede wandeltocht met stempelposten, uitdeelgoed, entertainment, historische informatie over de Nieuwe Hollandse Waterlinie en natuurlijk ook horeca. Denk: lekkers voor onderweg, muziek, theater, dans en beeldende kunst!

Alle rust en ruimte

We starten de verschillende afstanden gefaseerd. Daardoor kom je niet met alle deelnemers tegelijk aan op de verschillende forten. Hiermee voorkomen we grote drukte op de forten en bij de finish. Tegelijkertijd krijg je als deelnemer de kans om te genieten van de forten en het waterlinielandschap, zonder dat ze het gevoel hebben door te moeten lopen, omdat de volgende groep eraan komt. 

Veilig
We werken er hard aan om een veilig wandelevenement te organiseren.  Om de 1,5 meter afstand te kunnen waarborgen, worden de start en finish verspreid over de dag.  We werken met het Corona protocol voor verantwoorde wandelevenementen van de Koninklijke Wandelbond Nederland. Lees ook meer hierover bij ‘Start en finish’ en ‘Veel gestelde vragen’

Stadion Galgenwaard

De start en finish is bij Stadion Galgenwaard, het stadion van FC Utrecht. Alleen dat maakt de wandeltocht al uniek!

Startgroepen en inschrijven
Om de 1,5 meter afstand te kunnen waarborgen, worden de start en finish verspreid over de dag.

We starten in
 groepen van 250 deelnemers per groep. Is de startgroep vol, dan openen we de inschrijving voor een nieuwe startgroep. 

Wisselen van startgroep is na inschrijving niet mogelijk. Wil je samenlopen met iemand anders of een groepje? Schrijf je dan samen in! 

Finish tot 17.30 uur

Afhankelijk van de afstand die je loopt en de snelheid waarmee je loopt, finish je in de middag tot ongeveer 17.30 uur.

 

Keuze uit verschillende routes

Na de start bij stadion Galgenwaard loop je – afhankelijk van de route die je kiest-  naar Fort Vossegat op de Kromhoutkazerne, de Botanische Tuinen met Fort Hoofddijk, door Oud Amelisweerd, over het Bunkerpad, naar Fort bij Rijnauwen , Fort bij Vechten, Fort ‘t Hemeltje en de Lunetten .

Verschillende routes
Op 31 oktober 2020 zijn er 3 routes te volgen. 

  • Fortenroute – 19 km
  • Bunkerroute – 13 km
  • Familieroute – 9 km

Bekijk ook de routes op de kaart.

 

Prijzen

Route  Prijzen Daginschrijving
Fortenroute – 19 km € 16 € 20
Bunkerroute – 13 km € 14 € 18
Familieroute – 9 km € 12 € 16
     
Kinderen tot 18 jaar € 6,50 € 10
     
     

 

Hieronder vind je antwoorden op veel gestelde vragen. 


Wanneer kan ik inschrijven? Inschrijven kan via deze website tot 18 oktober 2020!

Krijg ik mijn geld terug als de UWW door covid-19/Corona niet doorgaat? Indien de wandeling door toedoen van COVID-19 moet worden afgelast krijgt de deelnemer de mogelijkheid zijn/haar geld terug te krijgen of het ticket te gebruiken voor de volgende editie. 


Stadion Galgenwaard is een begrip in het Nederlandse voetbal. Op 31 oktober is dit ook het toneel van de start & finish van de tweede Utrechtse Waterlinie Wandeltocht!

Het adres is:
Stadion Galgenwaard
Herculesplein 241
3584 AA Utrecht

Rondom het stadion zijn diverse (betaalde) parkeerplaatsen (Qpark). Ook met de bus en sneltram is het stadion goed te bereiken. 

> De tramhalte en actuele vertrektijden vind je via deze link.
> De bushalte en actuele vertrektijden vind je  via deze link.

> Bekijk ook deze website over de bereikbaarheid van Utrecht.
> Bekijk ook deze website over parkeren en fietsparkeren in Utrecht

De Utrechtse Waterlinie Wandeltocht is voor een groot deel afhankelijk van de inzet van vrijwilligers. Zij zorgen onder andere voor een goede doorstroming bij de start, een enthousiast onthaal bij de stempelposten en geven een mooie herinnering aan de deelnemers bij de finish.

Kun of wil je zelf niet deelnemen aan de Utrechtse Waterlinie Wandeltocht, maar wil je dit evenement wel van dichtbij meemaken en familie, vrienden en duizenden andere deelnemers aanmoedigen? Meld je dan nu aan als vrijwilliger!

Voor aanmelden of meer informatie kun je een mail sturen naar: info@waterliniewandeltocht.nl

Scroll naar top